Round Table ‘Hoe verlicht IT-security de zorgverlening?’

15 februari 2022
Tijd: 10:00 - 14:00
Harmelen

Ransomware is een steeds realistischere bedreiging voor ziekenhuizen. Ze worden geforceerd om losgeld te betalen om weer toegang te krijgen tot hun data, met alle gevolgen van dien voor persoonlijke gegevens. Ook het aantal aanvallen met andere soorten malware neemt toe. Met andere woorden: de beveiliging van IT is geen luxe meer, maar bittere noodzaak. Het is niet overdreven om te stellen dat de continuïteit van de zorgverlening op het spel staat. Wat is er nodig om de zorgverlening te beschermen en potentiële aanvallen tegen te gaan?

Ondanks dat IT-security steeds belangrijker wordt binnen ziekenhuizen, ontbreken vaak concrete strategieën. In een ideale situatie inventariseert een organisatie de IT-risico’s en maakt op basis hiervan een plan om de risico’s in te perken. Dat plan is het startpunt voor aanschaf, implementatie en onderhoud van security-oplossingen. In de realiteit is het vaak niet een strategie, maar een verzameling aan oplossingen. Hoe zorgt u voor een integrale security strategie?

Doordat er niet vanuit een strategie wordt gewerkt, ontstaat er een lappendeken aan security-oplossingen. Deze werken zelden of nooit goed samen. Bovendien is het beheer van deze verzameling aan oplossingen onbegonnen werk. Ziekenhuizen zijn dringend op zoek naar de beperkte expertise die nodig is om tot een adequaat security systeem te komen. Maar welke expertise is er nodig om de zorg te beveiligen?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Hoe verlicht IT-security de zorgverlening” op dinsdag 15 februari 2021 van 10.00 tot 14.00 uur. We nodigen u uit om over deze onderwerpen te discussiëren en sparren met vakgenoten om kennis en ervaringen te delen.

Onderwerpen:

  • Wat zijn de grootste IT-security uitdagingen in de zorg?
  • Hoe richt uw organisatie de security systemen in? Welke expertise heeft u hier voor nodig?
  • Hoe voorkomt of beheerst u de gevolgen van cyberaanvallen?
  • Welke rol speelt IT-security en Zero Trust in het verlichten van de zorgverlening?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner CAM IT Solutions. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

CAM

RESERVEREN

Ik ga ermee akkoord dat mijn ingediende gegevens worden verzameld en opgeslagen zoals beschreven in de site Privacyverklaring.*

Akkoord


Terug