Digital Round Table “Goede Data Governance; de sleutel tot kwaliteit!”

27 oktober 2020
Tijd: 10:00 - 11:30

In deze tijd van Big Data en data gedreven organisaties is een gedegen data governance een vereiste. De meeste organisaties zien data dan ook steeds vaker als strategische asset. Welke stappen moet u nemen om ‘in control’ te komen van uw data en informatiestromen.

In deze tijd van Big Data en data gedreven organisaties is een gedegen data governance een vereiste. De meeste organisaties zien data dan ook steeds vaker als een strategische asset om concurrentievoordeel te behalen. Ondanks deze heldere visie, staan veel organisaties in de praktijk nog voor verschillende uitdagingen zoals silo-applicaties, gebrek aan samenwerking tussen afdelingen en delen van data in de organisatie. Maar wat is data governance? Mensen, processen en IT? En van wie is de data? En wie mag er wat mee doen?

Omdat veel organisaties hiermee te maken hebben, organiseren we de Digital Round Table: “Goede Data Governance; de sleutel tot kwaliteit!” Deze digitale kennissessie wordt gehouden op dinsdag 27 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Wat verstaan we onder data governance? (mensen, processen en IT)
  • Hoe start ik en wat komt er eerst? Datakwaliteit of data governance?
  • Hoe breng ik mijn data governance, ondanks een wirwar aan belangen en raakvlakken binnen de organisatie, zo optimaal mogelijk in praktijk?
  • Welke voorwaarden zijn te benoemen voor een succesvolle implementatie?
  • Hoe ga ik om met ‘nieuwe’ databronnen zoals Social Networkdata en sensordata?
  • Van wie is data? En wie mag wat ermee?

 

 

 

RESERVEREN


Terug